Leefmilieu Brussel - Homegrade

In het kader van het Lucht-Klimaat-Energieplan ontwikkelt Leefmilieu Brussel maatregelen en acties met het oog op (1) het verbeteren van de luchtkwaliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, (2) het verhogen van de milieuprestaties van het Gewest op het vlak van energie-efficiëntie en (3) de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Sinds een tiental jaar biedt Leefmilieu Brussel diensten en tools aan mede-eigendommen en specifieke industriële spelers in de sector aan. Zo biedt bijvoorbeeld de Facilitator Duurzame gebouwen gratis en neutraal hulp bij verbeterings- en renovatieprojecten.

Afgezien van deze steun, stelt Leefmilieu Brussel ook verschillende mechanismen ter beschikking aan mede-eigendommen zoals energiepremies, de Brusselse Groene Lening, … Het ontwikkelt ook nieuwe tools die specifiek gericht zijn op dit publiek: aangepast bestek, overeenkomsten in het delen van daken, specifieke ondersteuning en ondersteuning op lange termijn van mede-eigendommen, aangepaste financieringsregelingen voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, …

Leefmilieu Brussel (afdeling Energie) zal tijdens de beurs verantwoordelijk zijn voor de voorstelling van en toelichting bij deze maatregelen. V

Voor de uitbating van een parking of voor installaties (bijvoorbeeld een verwarmingsketel, transformator) is een milieuvergunning vereist. Om u te helpen een beter inzicht te krijgen in de specifieke eisen van uw milieuvergunning en u te helpen bij uw initiatief zal ook de dienst Milieuvergunningen van Leefmilieu Brussel beschikbaar zijn om te antwoorden op al uw vragen.

 

CONTACT

Leefmilieu Brussel - BIM
Site van Tour & Taxis
Havenlaan 86C/3000
1000 Brussel

T  02 775 79 73
E  info@leefmilieu.brussels
W www.leffmilieu.brussels 

Onze partners

Volg ons verhaal